Checklista för ombyggnation

Det är viktigt att tänka igenom sin ombyggnation på förhand och ha klart för sig vad man vill åstadkomma. Detta gör det enklare för byggföretaget som ska utföra jobbet men även för dig själv. Jag rekommenderar alltså att du tar fram en checklista med punkter som du vill att ombyggnationen ska inkludera. På så vis kan du sedan jämföra olika byggföretag och se vilket som bäst kan uppfylla dina önskemål.

Några punkter du kan ha med på din checklista är:

– vilket material ska användas?

– hur stor byggnationen ska vara?

– hur mycket tid tar det?

– kostnader för arbetet?

– olika alternativ för din ombyggnation?

När du har en klar bild av vad du vill ha utfört och hur det ska se ut är det dags att börja jämföra olika byggföretag. Med en checklista är det lättare att hålla koll på vad som redan är gjort och vad som återstår. Dessutom kan du använda listan för att prata med byggföretagen och se vilket som bäst kan uppfylla dina behov.

En sak du inte ska glömma när du planerar är kostnaden. Den är ofta mycket högre än man först trodde och det är viktigt att ha klart för sig hur mycket pengar man har att spendera. Planera därför in en buffert så du inte riskerar att gå i minus.

Det finns många fördelar med att anlita ett byggföretag när man ska göra om sitt hem. De har ofta mer erfarenhet och kunskap och kan konsekvent hjälpa dig med råd och tips under processen. Om du planerar och jämför olika alternativ är det mycket större chans att du kommer att bli nöjd med slutresultatet. Så det du ska göra nu är att ta fram papper och penna och börja skriva ner där alla punkter och när du är klar med det kan du bolla dina idéer med en snickare.

Jonas i Danderyd