Hur går en dränering till?

Hejsan, det är många som har frågor och funderingar på hur det här med dränering går till, och jag kommer därför att skriva ett inlägg om det idag! Det är inte alls längesedan jag fick hjälp med detta av ett företag här i Uppsala, och de är verkligen professionella! Jag vet att det finns många olika företag som utför dräneringsarbeten, men jag kan inte tro att det går att få bättre hjälp av någon annan, i alla fall inte här i Uppsala med omnejd.

Nåväl, tillbaka till hur en dränering går till – det är i stort sett samma metod för alla företag. Det börjar med en granskning av fastigheten och dess mark för att se hur villkoren är. Sedan kommer de med sina riktlinjer och förslag på vad som bör göras. När allt är klart, börjar arbetet med att gräva upp marken lite här och var samt lägga in rörsystemet. Detta är det mest tidkrävande steget i processen, men det är också det viktigaste! När allt är klart ska dräneringssystemet testas, och det är dags att fylla på marken igen.

Det finns olika typer, beroende på vilket material rörledningarna består av. De flesta anläggningar i Sverige idag är gjorda av PVC-rör, som är en slags plast. Andra alternativ är stenuttunnade rör eller betongrör. PVC-rören är de billigaste och enklaste att installera, så det är det mest förekommande alternativet.

En bra dränering kostar lite pengar, men det är väl investerade pengar! Man slipper onödiga reparationer och underhåll av fastigheten, och det är ju alltid trevligt. Jag skulle absolut rekommendera alla att fundera på om ni behöver en dränering, och i så fall anlita ett professionellt företag som kan hjälpa er med detta. Det gör livet enklare för er i framtiden och det finns inte en enda människa som vill få in fukt i huset!